top of page

Tweeluik ''Leven in muziek''

Samen met radiopresentator Lex Bohlmeijer geef ik twee voorstellingen in

De Waalse Kerk in Amsterdam, op 9 mei en 2 juni a.s. Ik kijk hier enorm naar uit!


Het concert op donderdag 9 mei staat in het teken van mijn vroege jaren in Bulgarije, de eerste stappen in de muziek en mijn passie voor literatuur.


''Je suis de mon enfance''

(Ik ben een kind van mijn kindertijd)

Antoine de Saint- Exupéry


- is de motto van de avond.


Het programma omvat composities van Beethoven, Schumann, Chopin, Debussy en de Bulgaarse componist Vesselin Stoyanov.

Zijn Nocturne uit1956 fungeert als een springplank naar mijn jeugd.

De Kinderszenen van Schumann nodigen uit om herinneringen op te halen, aan de limonadeverkoopster in het park van mijn geboortestad Roese, aan de Donau, aan de beschermengelen die waakten over mijn eerste schreden in de muziek. Allemaal ervaringen die het fundament hebben gelegd voor de toekomstige ontwikkeling.

Lex Bohlmeijer:

"We zullen daarbij speciale aandacht hebben voor de literatuur die haar al een leven lang gezelschap heeft gehouden. Het werk van Elias Canetti. Antoine de Saint-Exupéry. Want Marietta is niet alleen een begenadigde pianiste, maar ook een hartstochtelijk lezer. Precies zoals Schumann in zijn hart tevens ook een dichter was."


Na afloop van het concert presenteer ik een aantal CD-albums waar werken van

Robert Schumann centraal staan.Kaarten

Binnenkort meer over het programma van 2 juni!

Voor beide data zijn nog kaarten beschikbaar.


De Waalse Kerk


Donderdag 9 mei - 20:15 uur
 Zondag 2 juni - 15:15 uur

148 weergaven

Comments


bottom of page