top of page

Op het leven!

Met plezier blik ik terug op een aantal solo-optredens afgelopen weken.

Feestelijk, (ont)roerend en veeleisend.Op het concert bij Dalfsen Klassiek in De Stoomfabriek speelde ik op een vleugel van Chris Maene. Een première voor me! Al tijdens het inspelen omarmde het instrument mij, of ik het

instrument. Snel waren wij de beste maatjes en naar mijn idee de eerste Sonate van Beethoven tijdens mijn laatste concerten nog nooit zo crispy helder en toegankelijk geklonken als op deze grand piano. Ook de werken van Rachmaninov en Chopin kregen vleugels.

"Het is gevaarlijk mooi..." sprak een luisteraar na afloop. Als antwoord speelde ik de Prelude van Bach in de bewerking van Alexander Siloti, een beminde toegift "Op het leven"!


 

Drieluik Rachmaninov

In deze laatste maand van het Rachmaninov jaar zet ik twee albums, beide internationaal bekroond, in het licht.

De dubbelaar Rachmaninov Sonata No.2 & Complete Preludes (Challenge) én Rachmaninov Etudes-Tableaux (Doron) samen voor € 50,-.
"Het kan nog, compleet van slag raken door een CD. Na het horen van deze opname is het niet meer mogelijk om onbewogen naar Rachmaninov’s Preludes te luisteren. Vergeet Luganski, Rubinstein, Richter en al die andere pianisten die ooit een dappere poging gedaan hebben, hier is de lang gemiste referentieopname." - Luister 10
59 weergaven

Comments


bottom of page