top of page

Leven in muziek, deel 2 (een hommage aan György Sebök)

Aanstaande zondag 2 juni is het zover: het tweede optreden van het tweeluik "Leven in muziek" in De Waalse Kerk in Amsterdam. Dit project is in samenwerking met Lex Bohlmeijer (presentator NPO klassiek).


In dit programma staan een aantal stukken centraal die een markante rol hebben gespeeld in mijn verstandhouding met György Sebök, de befaamde Hongaarse pianist en pedagoog, die

gedurende tien jaar mijn gids is geweest.


Aan de hand van Händel, Chopin en Rachmaninov halen we herinneringen op aan deze fenomenale man, die even zachtmoedig als confronterend kon zijn. Een paar van zijn belangrijkste lessen zullen de revue passeren en lucide uitspraken die mijn visie op muziek tot in diepste wezen gevormd hebben.


"Het verschil tussen puls en tempo is het verschil tussen hart en pacemaker. De puls heeft hart."

György SebökIk nodig u van harte uit voor deze bijzondere middag in De Waalse Kerk.


Tickets zijn verkrijgbaar via deze link:

116 weergaven

2 comentarios


Invitado
01 jun

Dag Marietta, we hopen je morgenmiddag te zien! Hartelijke groet, Margaretha

Me gusta

Invitado
31 may

Ik kijk uit naar uw concert in de Waalse Kerk zondag.

Ondertussen ben ik erg blij met de cd 'Encores' die ik vorige week na het concert met Carel bij u bestelde. Wat een krachtige vertolkingen, wat een subtiele intimiteit soms.

Voor zondag: toi, toi, toi!

Rien van Steen

Amersfoort

Me gusta
bottom of page